Det patenterede Schimmel Konzert koncept.

I det patenterede Schimmel "Konzert" koncept, er de ideelle konstruktioner i det største Schimmel K-280 flygel konsekvent blevet integreret i alle de øvrige "Konzert" modeller.
Dette gør, at pianister kan nyde fordelene og spillefornemmelsen fra det store koncertflygel på alle de øvrige modeller i "Konzert"serien.
Et helt unikt koncept.

 

Flygelmekanikken

Mekanikken og de lange tangenter i det store Schimmel K-280 koncertflygel er integreret i alle modeller i Schimmels "Konzert" serie.
Det betyder at den optimale geometri, som giver den bedste kontrol for pianisten, også opleves i de mindre "Konzert" flygler. Pianisterne behøver derfor ikke omstille sig til forskellig spillefornemmelse i de forskellige "Konzert" modeller.

Forstørret klangbund

Arealet af klangbunden er usædvanligt stort i forhold til instrumentets længde. Dette skyldes den specielle form på flyglerne.
De ideelle vibrationszoner har plads til at udvikle sig i klangbunden, så der opnås en større tonevolumen og en længere klang.

Det ideelle klangbundstræ

Kun gran dyrket under specifikke klimaforhold i høje bjergområder kan bruges til at fremstille en klangbund af høj kvalitet.
Dette træ, som er sjældent og kostbart, er udvalgt af den bayerske skovbrugstjeneste og udelukkende forbeholdt Schimmel.

Koncertmensur

Gennem brug af den samme skalering af strengene i "Konzert" flyglerne,
er der altid et element af stor flygelklang i samtlige modeller.

Triplex Scale

Gennem brug af "Triplex Scale" i midt- og diskantsektion, opnås en mere rig og mere sangbar tone.

Tangentbelægning

Ved at bruge en moderne type kunststofbelægning opnår man samme fornemmelse for "kontakt" til tangenten som med elfenbensbelægning.

Steg med reduceret masse.

Schimmel Konzert steget (broen) har fået fræset en rille, som gør steget letterer og klangbunden mere flexibel. Dette hjæler med til at producerer en tone som varer længerer.

Schimmels klangsystem

Schimmels klangbund er buet i tre dimensioner og skaber således en kuppelform kendt som en 'krone'. Derudover fræses tykkelsen af klangbunden på en sådan måde, at den fremmer ideelle vibrationsegenskaber over et bredt spektrum af frekvenser og amplituder. Disse funktioner muliggør produktion af den karakteristiske rige palet af tonefarver, udvidet tonelængde og fremragende stemmestabilitet.

Dynamisk bjælke

Den dynamiske bjælke opdeler klangbunden i lydzoner for at øge lyddynamikken, mere tonalfarve og en længere tone, også når der spilles pianissimo.

Justerbare fødder

Klaverbenene glider elegant over i et justerbar "glidesøm" som gør det muligt at justerer højden for at kompenserer for skæve gulve, dette er med til at give bedre stemmestabilitet. Der er også muligt at bestille hjul.