Skip to main content

Fire generationer - en lidenskab

Succes kræver mod - og lidenskab.
Grundlæggeren Wilhelm Schimmel, der kort efter sin uddannelse som klaverbygger, etablerede sit eget værksted i Leipzig i 1885. Hans instrumenter imponerede med avanceret teknik, fremragende tone og moderne form. Wilhelm Schimmels slogan "kvalitet vil sejre" blev bevist ved firmaets store succes.

I 1927 overtog sønnen Wilhelm Arno Schimmel ledelsen af selskabet og flyttede fabrikationen til Braunschweig, hvor han udviklede en af de store nyskabelser i 1930'erne: et lille klaver uden rygstolper. Firmaet fortsatte med at blomstre og i slutningen af 1950'erne var Schimmels instrumenter ikke alene blandt de mest solgte i Tyskland - de blev også solgt med succes i resten af verden.

I 1961 blev Nikolaus Wilhelm Schimmel leder af virksomheden. Stigende salg nødvendiggjorde opførelsen af en helt ny og større fabrik, hvor særlige områder såsom forskning og udvikling blev udvidet og intensiveret. I 2003 overdrog Nikolaus Wilhelm Schimmel ansvaret til Hannes Schimmel-Vogel. Schimmels klaverer og flygler håndbygges helt efter Europæisk standard og af Europæiske håndværkere. Wilhelm Schimmel laves på Schimmels egen fabrik i Polen. Schimmel Classic og Schimmel Konzert laves alle på Schimmels fabrik i Braunschweig.

Mod i innovation og passion for klaverfremstilling vil også præge den fremtidige udvikling af det familieejede firma - og garantere fremragende kvalitet af flygler og klaverer.

Læs mere om Schimmel på WikiPedia (engelsk)